zoeken


Geëmailleerd glas


Emaille kennen we allemaal, maar de toepassing in combinatie met glas is misschien wat minder bekend.

Onder geëmailleerd glas (ook wel Colorbel genaamd. Colorbel is een productnaam van AGC) verstaan we beglazing waarbij onder invloed van een thermische behandeling op één zijde van het glasoppervlak een ondoorzichtige laag emaille is ingebrand. Door de hoge temperatuur die hierbij wordt gebruikt, krijgt het emaille een buitengewone mechanische hardheid. Geëmailleerd glas dient altijd tegen een donkere, niet-transparante egaal van kleur zijnde achtergrond te worden geplaatst.

gs-emaille-glas-01.jpg
Het emailleren van glas levert een decoratief effect op, maar zorgt er ook voor dat het glas tevens gehard wordt, weerbestendig en slijtvast.

Geëmailleerd glas wordt veel toegepast als borstweringspaneel, gevelbekleding en als achterwand in keukens voor wie eens wat anders wil dan het traditionele tegelwerk. Overwegend daar waar het niet als doorzichtglas is bedoeld maar om wanden of oppervlakten een mooi accent te geven. Het ziet er strak en modern uit. Tegels kunnen bovendien op den duur loslaten of barsten gaan vertonen. Bij een geëmailleerde glasplaat hoeft u daar niet bang voor te zijn. Het product is beter hittebestendig. Ondanks de hardheid van dit product is het aanbrengen van de sparingen voor eventuele stopcontacten geen probleem. Een dergelijke glasplaat is bovendien veel gemakkelijker schoon te maken dan tegelwerk dat als groot nadeel heeft dat de voegen uiteindelijk gaan verkleuren.

Geëmailleerd glas is leverbaar in verschillende kleuren.