zoeken


Geluidswerend glas


Wie langs een drukke straat, spoorlijn, vliegveld of in de directe nabijheid van een school of uitgaansgelegenheid woont, zal in meer of mindere mate last hebben van omgevingsgeluiden.

Als die als storend worden ervaren, is er sprake van overlast. In dat geval betekent het een aanslag op uw woon- en leefgenot. Overdag is dat al geen pretje, laat staan ’s nachts. Niet of slecht kunnen slapen vanwege geluidsoverlast leidt tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en stress.

Wat geldt voor wonen, gaat natuurlijk ook op voor werken: een kantoor langs autosnelwegen, spoorverbindingen of aanvliegroutes is qua bereikbaarheid misschien wel ideaal, maar is vanwege de geluidsoverlast geen prettige werkplek. Ook de arbeidsproductiviteit zal minder zijn, want te veel geluid vanuit de omgeving is niet bevorderlijk voor de concentratie.

gs-geluidwerend-glas-01.jpg
Geluidswerend glas biedt een betere bescherming tegen lawaai van buiten dan ‘gewoon’ dubbel glas. Naast een optimale geluidsisolatie kan het ook een betere thermische isolatie bieden. Geluidswerend glas kan bestaat uit gelaagd glas met daartussen in één of meerdere geluidwerende folies. Soms wordt er een extra brede spouw gebruikt om het geheel samen te bouwen tot geluidwerend isolatieglas. Het verbetert het akoestisch comfort in het gebouw en dempt het geluid beter dan gewoon dubbelglas. Geluidwerend glas kan in enkelglas en dubbelglas uitgevoerd worden.

De aanschaf van geluidswerend glas is een investering in woongenot, een prettig werkklimaat en verhoogt de waarde van uw woning of bedrijfspand.

Wij maken gebruik van cookies (o.a Google Analytics) om de gebruikservaring op deze website te verbeteren. Lees onze privacyverklaring