zoeken

Beglazingskitten en beglazingsprofielen die voor de afdichting zorg dragen, moeten worden onderhouden. Ten aanzien van de hiervoor genoemde systemen wordt in de NPR-3577 aanbevolen om na één jaar en vervolgens om de drie jaar een controle en eventueel herstel van de afdichting uit te voeren waarbij tevens de sponningventilatie op functioneren moet worden gecontroleerd. Het criterium voor de noodzaak tot herstel van de afdichting is het functioneren van de kit of het droogbeglazingsprofiel.

Indien onthechting plaats vindt of openingen in de afdichtingvoegen ontstaan, kan vocht in de sponning komen. Tijdens de inspectie moet worden vastgesteld of een goede hechting van de kit of een voldoende druk van het beglazingsprofiel nog steeds gewaarborgd zijn. Indien dit niet het geval is, dan moet herstel worden uitgevoerd in overeenstemming met de NPR-3577. Zo heeft u niet alleen langer plezier van uw isolerend dubbelglas en HR++ beglazing, maar houdt u ook recht op garantie. Raadpleeg de vakman in geval van twijfel. Hij is op hoogte van de gebruikte materialen en kan u van advies dienen met betrekking tot het te verwachten onderhoud en de frequentie daarvan. Nog beter is het bij de plaatsing van isolerend dubbelglas een onderhoudscontract aan te vragen bij de schilder-glaszetter of bij het specifieke glaszettersbedrijf. Denk er daarbij echter aan dat het onderhoud zich niet alleen beperkt tot de afdichting, maar ook tot het aangrenzende schilderwerk. De conditie van het schilderwerk moet zodanig zijn dat de hechting van nieuwe kit effectief resultaat heeft.

Wij maken gebruik van cookies (o.a Google Analytics) om de gebruikservaring op deze website te verbeteren. Lees onze privacyverklaring