zoeken

 • glas-in-lood-01.jpg

  Glas-in-lood voorbeeld

  Een kleurvol voorbeeld van een glas-in-lood raam.

 • glas-in-lood-05.jpg

  Een echte ambacht

  Glas-in-lood is een echte ambacht die geduld en vele jaren ervaring vereist, zoals dhr. Hennekens sr. duidelijk op deze foto laat zien.

 • glas-in-lood-03.jpg

  Glas-in-lood voorbeeld

  Een kleurvol voorbeeld van een glas-in-lood raam.

 • glas-in-lood-04.jpg

  Montage ter plaatse

  De professionele montage van de glas-in-lood ruiten ter plaatse.

 • glas-in-lood-02.jpg

  Productie afbeelding

  Het glas-in-lood raam wordt tussen twee transparante glasplaten geplaatst om er een ruit van te maken.

Glas in lood.in-glas.nl


Als er iéts sfeer en kleur geeft aan een interieur, dan is het wel glas in lood.

Bijvoorbeeld in de hoedanigheid van een achterzetraam, in een binnen-, of buitendeur, een raam in een antieke of juist moderne kast. Maakt niet uit wat, met glas in lood creëert u een geheel eigen sfeer in uw woning of kantoor. HGB ontwerpt, produceert, levert en repareert vele denkbare producten waarin glas in lood is verwerkt. Een echt handwerk waar kennis en kundigheid voor is vereist.Het eventueel inbouwen tussen isolatieglas behoort tot de mogelijkheden, alles in onze eigen productiehal.

Diverse toepassingen

Glas in lood bestaat al eeuwenlang en heeft diverse toepassingsmogelijkheden.

Meest bekend zijn de in glas en lood uitgevoerde ramen in kerken en openbare oudere gebouwen. Maar denk ook eens aan de zogeheten ‘jaren 30 woningen’ die juist vanwege hun karakteristieke elementen, waaronder glas in lood ramen, heel lang gewild waren onder kopers.

gs-glas-in-lood-glas-01.jpg
Helaas is lang niet alles bewaard gebleven. Alles moest strakker en transparanter. Inmiddels kan glas in lood weer rekenen op een toenemende belangstelling. Glas in lood ramen kunnen rechtstreeks in het kozijn geplaatst worden. Uiteraard mag u ervan uitgaan dat ze door ons water- en winddicht worden gemaakt. Is uw woning of bedrijfspand uitgerust met isolatieglas of kunststof kozijnen, dan is dat geen probleem voor ons. Ook deze kunnen op vakkundige wijze van glas in lood worden voorzien. Glas in lood kan als enkel glas worden toegepast of tussen isolatieglas worden ingebouwd.

Glas in lood is functioneel als raam (minder inkijk), maar heeft natuurlijk vooral een uiterst decoratieve functie. Met glas in lood kunt u iedere gewenste voorstelling tot uitdrukking brengen, door het toepassen van een bepaald patroon. Met name door de lichtinval kan glas in lood een spectaculaire uitstraling geven. Glas in lood kan ook verwerkt worden in een achterzetpaneel.

glas-in-lood-sec.jpg
Glas in lood vereist heel veel geduld en jaren ervaring. Dhr. Hennekens sr. (links) en dhr. Hamers (rechts) zijn beiden zeer bedreven in deze mooie ambacht.

Wij maken gebruik van cookies (o.a Google Analytics) om de gebruikservaring op deze website te verbeteren. Lees onze privacyverklaring