zoeken

 • lichtstraat-van-glas-01.jpg

  Kleine lichtstraat

  Ook een kleine lichtstraat kan voor veel extra licht in een ruimte zorgen.

 • lichtstraat-van-glas-02.jpg

  Kleine lichtstraat dakaanzicht

  Een kleine lichtstraat heeft niet veel ruimte nodig en is niet zo zwaar waardoor bijna elk dak geschikt is.

 • lichtstraat-van-glas-03.jpg

  Lichtstraat met enkele rij ramen

  Een lichtstraat voorbeeld met een enkele rij ramen. Om te luchten zijn de kleine rij verticale ramen elektrisch te openen en sluiten.

 • lichtstraat-van-glas-04.jpg

  Lichtstraat met enkele rij ramen dakaanzicht

  De lichtstraat kan in theorie zo lang als het dak zijn, mits de dak constructie dit toelaat en het gewicht van de lichtstraat kan dragen.

 • lichtstraat-van-glas-05.jpg

  Lichtstraat met dubbele rij ramen dakaanzicht

  Evenals de lichtstraat met een een enkele rij ramen kan dit lichtstraat model in theorie zo lang als het dak zijn, mits de dak constructie dit toelaat en het gewicht van de lichtstraat kan dragen.

Lichtstraat.in-glas.nl


Waar vroeger vaak een ‘standaard kunststof’ koepel met alle nadelen vandien werd gemonteerd op een plat dak om daarmee lichtinval te creëren in de onderliggende ruimte, kiest men tegenwoordig voor een moderne variant in de vorm van een lichtstraat.

Die kan geheel naar wens van de klant en in lijn met de architectuur van het gebouw worden samengesteld. Glas is veel mooier en sterker dan kunststof, en bovendien veel gemakkelijker schoon te maken en te houden. Kunststof wordt vaak lelijk of verkleurd en als het regent, geeft het hinderlijk geluid. Ondanks dat deze kunststof platen vaker als isolerend worden verkocht, wordt de aangegeven waarde in de praktijk vaak niet behaald. Een ander nadeel van kunststof is het geluid bij regen en het uit-, en inkrimpen van het materiaal dat gepaard kan gaan met hinderlijk kraken.Ook bijl lichtstraten is het kiezen voor het juiste glastype weer van evident belang voor het uiteindelijk genot van de lichtstraat. Onze lichtstraten zijn aan de binnenzijde voorzien van veiligheidsglas en bij voorkeur adviseren wij u aan de buiten zijde zonwerend glas. Het buitenblad kan eventueel van veiligheidsglas met een matte folie worden voorzien waardoor het door vallende licht mooi diffuus wordt.

Wij maken gebruik van cookies (o.a Google Analytics) om de gebruikservaring op deze website te verbeteren. Lees onze privacyverklaring